Byggs för fullt

I november släppte kommunen 22 nya villatomter i området Stensberg 2. I dag finns bara fyra kvar. 18 är sålda. Nu behöver kommunen snabbt planera och börja exploatera nya områden för att inte riskera att stå utan tomter redan i höst.

Här byggs det villor för fullt. 18 av 22 tomter har sålts på Stensberg 2 sedan november. Nu behöver kommunen ta fram ytterligare villatomter i tätorten.

Här byggs det villor för fullt. 18 av 22 tomter har sålts på Stensberg 2 sedan november. Nu behöver kommunen ta fram ytterligare villatomter i tätorten.

Foto:

Vimmerby2009-06-16 06:10


- Vi jobbar nu fram en detaljplan för området vid Nossen, och starten av exploateringen där blir ett år tidigare än beräknat, säger Bo Klarén.
Han räknar med att en första detaljplan för det området kan vara klar mot slutet av 2009 och att de första markarbetena kan göras i början av nästa år.

Högt läge vid Nossen
Den första och tidigarelagda etappen kommer att innehålla mellan 15 och 18 villatomter.
- De kommer att ligga i princip bakom gamla gården Nosshult och ut mot Höredstahult-hållet. Det blir ett högt och vacker läge, säger han.
De 22 tomterna kommunen släppte till försäljning i Stensberg 2 i november i fjol förväntades klara efterfrågan åtminstone 2010 ut. Men de gick betydligt fortare än så.
- Vi har bara fyra kvar i dag. 18 är sålda, säger Magnus Carlsson, på kommunen plan- och markavdelning.
Han ser flera förklaringar till att just de här tomterna gått åt särskilt fort.
- Det är lite större tomter, de flesta ligger på 1200-1300 kvadrat, räntan är låg och många unga vill bygga eget hus, och tomterna ligger bra till nära Lundgatan och cykelbana rakt ner till centrum, summerar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om