Byggstart närmar sig: "Vi behöver några till bokade"

Tidigast i januari kan det bli byggstart för de nya bostadsrätterna i centrala Vimmerby. "Vi behöver ha fyra lägenheter till bokade för att trycka på knappen" säger Magnus Sjölyck, vid för Byggbolaget AB.

Byggstarten av de 17 nya bostadsrätterna i centrala Vimmerby  kan komma igång tidigast i januari. Bilden visar fasaden mot Västra Tullportsgatan och Coop.

Byggstarten av de 17 nya bostadsrätterna i centrala Vimmerby kan komma igång tidigast i januari. Bilden visar fasaden mot Västra Tullportsgatan och Coop.

Foto: Carlström Project AB

Vimmerby2021-10-06 11:05

Därmed har entreprenörerna bakom projektet "Kiosken" på gamla Sibylla-tomten mitt i stan backat en aning från de tidigare förutsättningarna om att alla bostadsrätter ska säljas innan byggstart.

I dagsläget är tio av de totalt 17 bostadsrätterna reserverade. Det var nyligen uppe i elva, men en intressent drog sig ur.

– Vi räknar med att vi kan få fyra lägenheter till bokade närmaste månaden. Då blir det byggstart efter nyår, säger Magnus Sjölyck.

Bygglovsansökan lämnades in till miljö- och byggnadsnämnden i mars.

– Det ska inte vara något hinder för en byggstart inom kort, utmaningen är att det är lite svårt att få intressenter att nappa innan byggnationen är i gång, säger Magnus Sjölyck.

Susanne Gustafsson på Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som jobbar med försäljningen instämmer.

– I större städer kör man bara igång en byggnation och säljer efter hand. Det går inte på en liten marknad som i Vimmerby där det behövs ett antal bokade innan byggstart, och det gör i sin tur intressenter mer försiktiga, säger hon.

Hon pekar på att pandemin påverkat arbetet.

– Det har varit lite svårt att ha aktivteter, men nu när restriktionerna borta kan vi satsa mer på det.

Totalt består projektet av en byggnad med 17 bostadsrätter och en byggnad med 32 hyreslägenheter i ett trygghetsboende riktat till 65-plus. Det beräknas ta ett år från byggstart till inflyttning.

  Magnus Sjölyck är vd för Byggbolaget. "Vi behöver ha fyra till som tecknar sig för en lägenhet. det är ju en jättebra tomt så vi räknar med att det ska lösa sig" säger han.
Magnus Sjölyck är vd för Byggbolaget. "Vi behöver ha fyra till som tecknar sig för en lägenhet. det är ju en jättebra tomt så vi räknar med att det ska lösa sig" säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!