Byggstart på gång – så många radhus har sålts

Markarbetet är klart och efter semestern påbörjas arbetet med de 14 radhusen på Stubingränd. "Det känns fantastiskt roligt. Vi har längtat efter att komma igång ett bra tag" säger Andreas Ask, projektledare på FB Bostad.

Nu är det klart för start för radhusen på Stubingränd. Efter semestern beräknar Andreas Ask på FB Bostad att själva bygget av husen startar.

Nu är det klart för start för radhusen på Stubingränd. Efter semestern beräknar Andreas Ask på FB Bostad att själva bygget av husen startar.

Foto: Fastighetsbyrån

Vimmerby2022-06-27 12:00

Totalt finns det möjlighet att bygga runt 40 bostäder på området, men i den första etappen ska det byggas 14 och senare ytterligare nio. Magnus Boberg, mäklare på Fastighetsbyrån håller i försäljningen och han är glad att det sålts tillräckligt många för att trycka på startknappen till bygget.

– Vi har hållit på sen i höstas och sälja radhusen. Det har varit lite upp och ner, men under våren har intresset ökat trots omvärldsoron. I mars, april någon gång fylldes kvoten för att kunna dra igång ett bygge, men nu har det varit en väntan på bygglovet, säger han och berättar att åtta av de 14 har sålts.

Ytterligare reservationer och några försäljningar av de nio radhusen, som planeras att byggas senare, finns också. Men där behövs fler säljas innan byggstarten kommer igång. 

Strax innan midsommar kom godkännandet och Andreas Ask, projektledare på FB Bostad berättar att det efter semesterperioden, i andra hälften av augusti, kan börjas synas husgrunder.

– Vi kommer köra vidare under året och planerar en inflyttning till nästa sommar. 

Fastighetsbyrån har tidigare sålt bostäder åt FB Bostad.

– Då var det BF Stören på Rönnbärsgatan och försäljningarna gick extremt fort. På bara några veckor hade vi sålt 100 procent. Men här har det varit i lite mer normal takt, säger Boberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!