Byggvaruhus säljs - verksamheten blir kvar * "Inga förändringar"

Ett stort byggföretag i Vimmerby säljs och får redan från den första februari nya ägare. - Det är med blandade känslor som jag nu väljer att sälja, kommenterar VD:n.

Foto: Lena Dahlberg

Vimmerby2018-01-29 09:03

Carlenskogs Byggvaror säljs från den första februari. VD Ove Carlenskog säger att det är ett beslut som har vuxit fram.

- Jag är pensionär så det var ju dags. Men jag vet inte riktigt hur det känns faktiskt. Det är blandade känslor.

Det är Växjöbaserade Fellessons Byggnadsvaror AB som köper Carlenskogs i Vimmerby. Växjöföretaget har cirka 80 anställda och hade förra året en omsättning på 340 miljoner kronor. Företaget räknar med att förvärvningen av Carlenskogs ska generera 100 anställda och en försäljning på strax under 400 miljoner.

Anställda berörs inte

De 20-talet anställda på Carlenskogs i Vimmerby berörs inte av affären, uppger Carlenskogs förra ägare Ove Carlenskog i ett pressmeddelande.

- Det har varit min intention att finna en köpare vilken har en stark marknads position och de finansiella förutsättningarna för att driva Carlenskogs Byggvarhus AB framåt, utan att köpet påverkar anställda eller kunder. Det har vi nu fått i och med att Fellessons Byggnadsvaror AB förvärvar Carlenskogs, säger han i ett pressmeddelande.

Vimmerbyhus blir kvar

Till Vimmerby Tidning säger Ove Carlenskog att det råder blandade känslor inför försäljningen.

- Jag är pensionär. Jag har hållit på med det här i 40 år och tycker det är idé att låta andra ta över. Men det känns väl både och skulle jag säga. Det är lite blandade känslor.

- Men jag har Vimmerbyhus kvar så jag går inte ifrån det helt. Det blir kvar i koncernen.

Från den första februari tar de nya ägarna över. Då blir Carlenskogs byggvaruhus AB med Urban Andersson som VD ett dotterbolag till Fellessons Byggnadsvaror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om