C-förslag om ny industrimark

Bra bärighet i marken. Direkt intill både riksväg och VA-ledningar. Centerpartiet pekar ut platån vid Långebrössle som ett alternativ till industriområde.

Vimmerby2011-04-06 06:21

- Vi vill att man utreder om det är möjligt att skapa tomter för företag på platån mellan Borstingen och Långbrössle, direkt intill riksväg 40, säger Ingela Nilsson-Nachtweij, C, om förslaget Centern lade fram för Allianspartierna på tisdagen.

Alternativ
Förslaget kommer som ett direkt alternativ till planerna på en exploatering av Krönsmon, som befaras bli kostsam.
Kommunfullmäktige beslutade för en vecka sedan att kommunen ska göra en upphandling för en projektering av Krönsmon. Den utredningen som kostar max 1,4 miljoner ska ge en tydligare bilda av hur mycket det kan tänkas kosta att utveckla Krönsmon till ett stort framtida industriområde.
Det är i kölvattnet av den processen som centern lägger fram sitt förslag om Långbrössle marken.
Faktum är att det tidigare nämnts i diskussioner om ny industrimark, i vart fall i de politiska leden. Det var medan centerns Bengt Johansson var kommunalråd, och det är också han som lanserats förslaget på nytt inom Centern den här gången.
Bengt Johansson ser flera fördelar med det aktuella området.
- Det är bra fast sandmark, vilket gör det lätt att bygga. Det ligger precis intill riksvägen och dessutom passerar VA-ledningen mellan Vimmerby och Frödinge rakt förbi området, det gör att initialkostnaderna blir låga, säger Bengt Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om