CA Städservice vann upphandlingen

Vimarhem AB har avslutat sin upphandling av städtjänster. Det omtalade städföretaget CA Städservice erbjöd lägst pris - och kommer att städa åt Vimarhems räkning fram till åtminstone 2016. - Jag tror att vi har fått ganska bra priser, säger bolagets vd Jan Erixon.

Klart för städning. Vimarhem har upphandlat sina städinköp och det omtalade företaget CA Städservice kommer att städa Vimarhems lokaler fram till åtminstone 2016.

Klart för städning. Vimarhem har upphandlat sina städinköp och det omtalade företaget CA Städservice kommer att städa Vimarhems lokaler fram till åtminstone 2016.

Foto:

Vimmerby2014-01-28 07:48


I höstas rapporterade vår tidning om städrutinerna på det kommunala bostadsbolaget Vimarhem AB. I cirka 60 procent av fallen anlitade Vimarhem CA Städservice, ett företag som ägs av brodern till Vimarhems byggchef Lars Sandberg och som drivs av byggchefens sambo.
Men Vimarhem hade aldrig gjort någon upphandling av inköpen - trots att man köpt städtjänster för drygt 900 000 kronor mellan januari 2011 och augusti 2013.
Nu blir det ändring på den saken. Upphandlingen som Vimarhem gjort genom HBV, en inköpscentral dit många allmännyttiga bostadsbolag är anslutna, avslutades nyligen.

255 646 kronor per år
Totalt kom fyra giltiga anbud in till upphandlingen - och CA Städservice KB erbjöd lägst pris. Ramavtalet som sträcker sig fram till 2016 och med möjlighet till förlängning till 2016 kostar Vimarhem 255 646 kronor per år.
Då ingår flyttstädning av Vimarhems lägenheter, städning av huvudkontoret och städning av byggavdelningens fastighet Snickaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om