Café och pensionat

Säg Waerns. Eller hotellträdgården. Eller Johanssons pensionat. Namn som väcker både minnen och anekdoter till livs hos många mogna Vimmerbybor. - Det är roligt med ett tema som de flesta är så väldigt engagerade i, säger Mattias Nittérus och Anki Heimonen, som är huvudansvariga för årets upplaga av Arkivens Dag i Vimmerby.

Kommunarkivarie Anki Heimonen med en kaffekopp från Waerns konditori. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Kommunarkivarie Anki Heimonen med en kaffekopp från Waerns konditori. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2006-11-08 07:14

På lördag, Den 11 november är det dags för den i Vimmerby numera stora begivenheten "Arkivens Dag". Att besökssiffrorna just i Vimmerby blivit något de flesta andra öppna arkiv i Sverige bara kan drömma om beror naturligtvis på ambitionsnivån - i Vimmerby har man valt att gå steget längre än att "bara" öppna arkiven.
- Vi har ju till och med varit etta i Sverige, och i förhållande till folkmängd är vi det fortfarande - det är något vi hemskt gör om, säger kommunarkivarie Anki Heimonen.
Årets tema, och det gäller alla öppna arkiv i Sverige, är alltså "Mat och dryck". I Vimmerby riktas fokus mot det förr så rika caféutbudet, men också pensionat en och Hotellträdgården, som revs 1959, finns med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om