Våffelbrukets skulder påverkar lokala glasscaféet

Våffelbrukets satsning i Vimmerby har stött på patrull från flera håll. Nu visar Vimmerby Tidnings granskning att företagets ekonomiska problem även spillt över på hyresvärden Jerker Ekelund och hans glasscafé Magasin 5, en satsning som nu är hotad på grund av det höga skuldbeloppet.

Jerker Ekelund, som driver glasscaféet Magasin 5, har drabbats hårt av att Våffelbruket inte betalat sina fakturor.

Jerker Ekelund, som driver glasscaféet Magasin 5, har drabbats hårt av att Våffelbruket inte betalat sina fakturor.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-11-02 20:45

Enligt kreditupplysningstjänsten kreditrapporten.se har det under de senaste tre åren registrerats 30 betalningsanmärkningar för Våffelbruket AB, varav tolv under 2022. Nu förväntas skulderna öka ytterligare då även lokala entreprenören Jerker Ekelunds glasscafé Magasin 5 drabbats av obetalda fakturor från Våffelbruket.

– Det är jäkligt surt att jag har drabbats och jag har sagt till Våffelbrukets vd och ägare att jag måste lämna över det till Kronofogden nu. Jag ser ingen annan lösning, säger Jerker Ekelund.

Enligt Ekelund rör det sig om drygt 300 000 kronor i obetalda fakturor gällande bland annat hyror, glass och andra matvaror. Detta utöver de drygt 200 000 kronor som Jerker Ekelund investerade i lokalen för att Våffelbruket skulle kunna etablera sig.

– Jag kommer nog att överleva ändå, för jag har väldigt gott samarbete med mina leverantörer som förstår situationen, och tack och lov har jag andra inkomstkällor. Men jag har också fått anmärkningar på grund av dem då de köpt genom mig och sedan inte betalat för sig.
 


När Vimmerby Tidning ställer frågor till Våffelbrukets vd Jon Sten om skulden på 300 000 kronor har han ingen kommentar.

"Ingen kommentar, förutom att vi alltid gör rätt för oss i våra samarbeten", skriver Sten i ett mejl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!