Cafét ser optimistiskt på sommarsäsongen

Familjen Sandberg gör sig redo för sin andra sommar ute på Kröngården. "Försäsongen har varit annorlunda mot förra året".

Therése Ek Sandberg är positiv inför den andra sommaren som arrendator på Kröngårde. Hon hoppas på att lättnade restriktioner och hög vaccintationstakt kommer få fler personer att hitta ut till cafét.

Therése Ek Sandberg är positiv inför den andra sommaren som arrendator på Kröngårde. Hon hoppas på att lättnade restriktioner och hög vaccintationstakt kommer få fler personer att hitta ut till cafét.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-05-31 08:00

Det säger Therése Ek Sandberg som tillsammans med sin man Magnus Sandberg arrenderar café Krönögården. Skillnaden mot tidigare säsong är bland annat att de förbokade bussgästerna minskat i antal, jämfört med försommaren 2020.

– Nu ser vi istället att allt fler äldre hittar hit igen. Förra sommaren höll fler av dem sig hemma men i takt med att fler vaccineras tycks fler även vilja komma ut och fika. Vi ser inte lika mycket människor i de yngre åldrarna, ännu, berättarTherése.

Genom sin kristna prägel fungerar även Kröngården som en plats för människor att mötas. Under en lång tid har kyrkorna begränsats av åttapersonsregeln, något som kommer förändras den första juni. Serveringställen undantags dock för antalsbegränsningar sålänge som tillräckligt avstånd kan hållas mellan besökande sällskap. 

– Den andliga verksamheten är viktig för oss, att kunna komma ihop och be tillsammans med andra. Vi vill kunna sprida glädje, hopp och frid, något som behövs i dessa tider, säger Therése och tillägger:

– Sen så begränsas de besökande såklart tills vidare av bestämmelsen om att det inte får sitta fler än fyra personer per bord.

Sedan mitten av maj har cafét hållit öppet, än så länge enbart om lördagar och söndagar. Nytt för årets sommarsäsong är att cafét även kommer erbjuda varmare maträtter, något som efterfrågats bland besökare.

– Vi möter den efterfrågan genom att erbjuda hembakade pajer. Vi tror att det kommer bli en fin sommarsäsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!