Calle Cross tar pension

"Calle Cross" kallad i vän- och motorcykelkretsar och en motocrossens ledarlegend som i hela sitt liv mer eller mindre varit med och format svensk motocross såväl lokalt, nationellt som internationellt som ledare. Motocrossen har format honom personligen lika mycket som han format motocrossen.

"Calle Cross", Carl-Eric Gustafsson, med den förgyllda motorcykeln han fick i 50-årspresent. Nu är det dags att varva ner, åtminstone vad gäller den yrkesmässiga delen av motocrossen.

"Calle Cross", Carl-Eric Gustafsson, med den förgyllda motorcykeln han fick i 50-årspresent. Nu är det dags att varva ner, åtminstone vad gäller den yrkesmässiga delen av motocrossen.

Foto:

Vimmerby2006-06-29 06:08

Men den här veckan börjar "Calle Cross" avveckla delar av det som varit hans liv sedan skolåldern. Från att ha varit en yrke blir nu motocrossen en fritidssyssla som ordförande i Vimmerby MS.
Resten har med åren kommit i fatt honom, han trappar ner och blir - en glad pensionär.
Men vi som lärt känna Calle, både som svensk motocross starke man och privat, har trots allt vissa farhågor över det där med livet som pensionär. Det är inte lätt att över en natt lämna ett engagemang som hela crosssverige vet varit detsamma som hans livsverk.
Skall man nå Calle som nybliven pensionär, förutom i Gnagaredalen, blir det i sommarstugan vid sjön Borstingen. Efter tio minuters bilfärd på slingrande grusväg dyker den upp vid porten till sommarstugetomten. Den som sedan 50-årsdagen varit och är en symbol för "Calle Cross" - den guldglittrande crosscykel som står där som ett monument och avslöjar, att här bor en av svensk motocross mest tongivande män men också mest kontroversiella ledargestalter.
För kontroversiell har Calle Gustafson varit. Få har "härjat" för sin sak som han, få har tagit världsmästaren Håkan Carlqvist i örat som han och till och med fått Carla avstängd för att han inte fullföljde en SM-tävling, få har lyckats driva sina åsikter som han - samtidigt som få har fått så många smällar av klubbledare, förare och andra förståsigpåare som han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om