Dollydots laddade inför spelningen för Kungen i helgen

Det som började som en engångsgrej har nu blivit till återkommande spelningar och till helgen ska det lokala bandet Dollydots uppträda på Sollidens Slott framför kungligheter. "Jag försöker att inte tänka på det för då blir jag så nervös", säger Camilla Näslund, som är ny gruppmedlem och gör sin andra spelning någonsin med bandet, framför kungen.

Camilla Näslund, Sandra Näslund och Emilia Holmberg i Dollydots kommer att framträda på scen framför kungen på Sollidens Entusiastfordonsutställning nu på söndag den 28 juli.

Camilla Näslund, Sandra Näslund och Emilia Holmberg i Dollydots kommer att framträda på scen framför kungen på Sollidens Entusiastfordonsutställning nu på söndag den 28 juli.

Foto: Privat

Vimmerby2024-07-23 06:00

Dollydots har varit aktiva som band i ungefär fyra år och kommer nu under helgen att spela sin kanske mest speciella spelning hittills, framför kungligheter på Sollidens Slott. Det blir en annorlunda spelning på flera sätt, Dollydots har nämligen en ny tillfällig medlem som bara varit med och uppträtt en gång tidigare tillsammans med gruppen.

– Eva-Lena Ek är sjukskriven och har en sångpaus så min syster Camilla Näslund har hoppat in i gruppen nu under sommaren. Emilia, jag och Camilla har kört en spelning tillsammans tidigare i våras på Ölands Motordag, säger Sandra Näslund.

Har ni fått tid att repa något nu innan helgens spelning då?

– Eftersom att vi alla bor på olika platser och har heltidsjobb så har vi inte riktigt hunnit med det. Jag och Sandra sågs över FaceTime häromdagen och övade lite tillsammans då, säger Camilla Näslund.

Camilla Näslund är kanske mest känd för sin framgång inom fotbollen i Hultsfred och Vimmerby. Som utsedd till skyttedrottning i flera år i rad och efter att ha spelat i division 1 i IFK Kalmar såg vi henne främst som flink i fötterna. Hon har dock flera talanger och ska nu alltså uppträda med Dollydots till helgen.

Hur känns det att göra sitt andra scenframträdande med gruppen framför kungen då?

– Jag försöker att inte tänka på det för då blir jag så nervös, säger Camilla Näslund och skrattar.

undefined
Emilia Holmberg och systrarna Sandra och Camilla Näslund har bara haft en spelning tillsammans tidigare. Då de alla jobbar och bor på olika platser har de ännu även bara haft en repning inför helgen, och den var via kamera på distans. Känslan inför helgens spelning? "Jag försöker att inte tänka på det för då blir jag så nervös", säger Camilla Näslund.

Var det samma strategi du körde inom fotbollen när du ville hantera nerverna inför en match, att inte tänka på det?

– Nej med fotbollen var det annorlunda. Där kände jag mig också mer trygg och när jag väl gick ut på planen så släppte oftast nervositeten och man bara körde. Men nu när det gäller sång där rösten blir ens instrument och nervositeten kan sätta sig på rösten och påverka ens prestation så blir det på ett helt annat sätt.

Övriga gruppmedlemmar har dock full tilltro till Camilla Näslunds förmåga som gruppmedlem:

– Camilla och jag växte upp med musiken och sången i och med att vår pappa spelade i dansband. Vi båda gick också musik-klass i Hultsfred så jag tänker att vi har det i oss. Men det är ju extra roligt att se sin syster i det här nya sammanhanget, hon som jag mest sett i hästsvans och träningskläder och nu ser jag henne istället i fixad frisyr och klänning, säger Sandra Näslund.

undefined
Fotbollsprofilen Camilla Näslund blev utsedd till skyttedrottning flera år i rad och har spelat i division 1 i IFK Kalmar. Nu byter hon ut hästsvansen och fotbollskläderna till 50-tals frisyr och klänning.
undefined
"Det är ju verkligen en kontrast mot hur jag brukar att se ut nu med sminket, håret och klänning och allt. Så brukar jag inte se ut till vardags direkt", säger hon.
undefined
"På ett sätt är det lite skönt med kläderna och sminket för det blir nästan som att gå in i en karaktär när vi står där på scenen, jag kan gömma mig lite bakom allt det", säger Camilla Näslund.

Emilia Holmberg och Sandra Näslund har å andra sidan sjungit tillsammans i fyra år och har en spännande resa bakom sig.

– Dollydots var tänkt som en engångsgrej till nationaldagen 2020 men direkt efter konserten fick vi flera erbjudanden om att sjunga på äldreboenden runtom i kommunerna. Så under pandemin underhöll vi de äldre med sång och dans och sen blev det fler och fler spelningar, bland annat som förband till The Boppers och på olika motorevent. Nu har vi i princip spelat varenda helg och drömmen vore ju att vi nu efter framträdandet på Sollidens Slott kan börja hålla på med musiken på heltid, säger Sandra Näslund.

Känns det på något speciellt sätt nu när ni har kungen i publiken?

– Jamen det är klart! Vi brukar vanligtvis lattja och skämta ganska mycket på scen och nu undrar man ju om det kommer att gå hem, men vi har fått rådet att bara vara oss själva så vi kör på så som vi brukar att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!