Hampus kaxiga målbild: Slå rekord på alla evenemang

Påskmarknad, äggjakt, påskbrasa, loppis, musik och quiz. Det händer mycket på campingen nästa helg och ägarna hoppas kunna slå flera olika rekord. "Det är så kul att Vimmerbyborna kommer hit", säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping.

Bild från förra årets påskmarknad på Vimmerby Camping.

Bild från förra årets påskmarknad på Vimmerby Camping.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2024-03-19 05:54

I år blir påsken på Vimmerby Camping större än någonsin och den blir också startskottet för årets campingsäsong, därför har man valt att kalla satsningen för "Rostsläppet". 

På tre dagar anordnar man sju olika evenemang och Hampus Thorstensson, som driver campingen ihop med Elisabeth Wolmeryd, spår redan att det kommer bli succé.

– Det finns många sådana vibbar och det är härligt att kunna säga det redan två veckor innan, säger han.

Succévibbarna baserar Hampus Thorstensson på två saker, dels hur föranmälningarna till evenemangen som kräver föranmälan sett ur och också att antalet utställare på marknaden börjar närma sig rekordnivå. 

– Det är redan rekord i antalet lokala utställare och vi är snart uppe i totalt 30 stycken. Förra året hade vi 29, så vi är i krokarna men många lokala mindre hantverkare har kommit till. Vi räknar med rekord och det är väldigt roligt tycker vi, säger han. 

Annat nytt för årets påskfirande på campingen är att man i samband med det också öppnar restaurangen för säsongen och håller ett quiz på långfredagskvällen.

– Restaurangen är öppen även på lördagen och då blir det också musik med magiska DuÅ, Alice hartvig och Fredrik Söderlund, säger Hampus Thorstensson.

undefined
Bild från förra årets påskmarknad på Vimmerby Camping.

På lördagen, påskafton blir det också påskbrasa och påskäggsjakt, den sistnämda en tradition sedan 2019. 

– Påskbrasan har vi snott från Göteborg, där Elisabeth kommer ifrån. De har alltid haft påskbrasa istället för brasa på Valborg. Det blir vår största brasa och i samband med det kommer även en kör att uppträda, säger campingägaren. 

På söndagen avslutar man den späckade påskhelgen med backluckeloppis och Korpens tipspromenad.

– Det är en maxad helg, vi har faktiskt Vimmerbybor som har bokat campingplatser för att de inte vill åka emellan utan vara där evenemangen är, det är häftigt. Innan har vi gjort våra evenemang mycket för den hitresande publiken men nu har vi insett att vi också har en stark "fanclub" lokalt. Det är så kul att Vimmerbyborna kommer hit, säger Hampus Thorstensson.

Campingägaren hoppas på över 1500 besökare på marknaden och säger att han räknar med att alla 300 ägg som placeras ut under påskäggsjakten ska gå åt.

– Vi har en målbild för varje evenemang och vi ska slå rekord på allt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!