Campingen tvingas ta in kockar från bemanningsföretag

Svårigheterna med att rekrytera personal till restaurangköket har lett till att Vimmerby camping behövt tänka om.

Vimmerby campings restaurang kommer att hålla öppet hela sommaren men ägarna räknar inte med någon vinst. "Det här gör vi bara för att ha den servicen för våra gäster", säger delägaren Elisabeth Wolmeryd.

Vimmerby campings restaurang kommer att hålla öppet hela sommaren men ägarna räknar inte med någon vinst. "Det här gör vi bara för att ha den servicen för våra gäster", säger delägaren Elisabeth Wolmeryd.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-05-25 12:00

Vimmerby camping förbereder sig på en säsong med många gäster och förutom enstaka platser på serveringssidan är man i fas med personal. Att hitta kockar visade sig dock vara lättare sagt än gjort och ägarna tvingades därför till en nödlösning.

– Vi har varit tvungna att köpa in kockar från bemanningsföretag. Efter mycket om och men har det löst sig, men inte riktigt som vi hade velat, säger Elisabeth Wolmeryd, en av delägarna.

Restaurangen kommer att hålla öppet hela sommaren, men med en twist jämfört med tidigare.

– Det kommer att vara en pizzeria istället. Vi har kört à la carte innan men jag tror att det här blir jättebra just eftersom nästan alla gillar pizza, säger Elisabeth Wolmeryd.

Eftersom restaurangen är öppen 7 dagar i veckan behöver man sammanlagt tre kockar. Delägaren menar att det alltid varit svårt men att man haft lite tur tidigare år.

– Vi hittade två kockar som vi haft i två år i rad men det har alltid varit svårt, speciellt nu efter pandemin när folk skolat om sig och skaffat andra jobb, säger hon.

Hur påverkas ni ekonomisk av att ta in bemanningskockar?

– Vi räknar inte med någon vinst precis. Det här gör vi bara för att ha den servicen för våra gäster.

Var det aktuellt att istället hålla restaurangen stängd?

– Nej, det hade inte fungerat. Vi har så pass mycket folk som är i behov av restaurangen så att då hade vi fått hitta en annan lösning. Nu ser det ljusare ut än vad det gjorde för några veckor sedan och det är skönt, säger Elisabeth Wolmeryd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!