Campingrekord i Vimmerby

Halvdant väder och tuffa tider för många campingar enligt statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB. Då får Vimmerby Camping en rekordsommar. - Jag har inte hunnit få fram de exakta besökssiffrorna än, men det här kan mycket väl bli den bästa sommaren. Jag är jättenöjd, säger Lars-Göran Johansson, Vimmerby Camping.

Vimmerby2011-08-30 06:14


Lite höst i luften. Men fortfarande finns det några enstaka husvagnar kvar på Vimmerby Camping vid sjön Nossen. Hårdhudade holländskor modell yngre är på väg ner till badet för ett dopp och det är inte bara badsugna barn som signalerar att sommaren inte riktigt är över.

Förlänger
I år tänker Lars-Göran Johansson satsa på förlängd säsong, nämligen.
- Egentligen skulle vi ha slagit igen till helgen, men vi hakar på Astrid Lindgrens Värld och andra aktörer som har septemberöppet. Vill vi få fler turister i Vimmerby måste vi samarbeta mera och det här är ett sätt.
Att Vimmerby Camping gått bra den här sommaren, när statistik från SCB visar att många campingar haft det tufft 2011 med minskat antal gästnätter - i hela landet har antalet gästnätter på landets drygt 1 050 campingplatser minskat med 14 procent till och med juli - tror Lars-Göran Johansson beror just på Astrid Lindgrens Världs dragningskraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om