Cancertest för anställda på Nordea

Nordea i Västervik blev först i Sverige att köpa cancertest till sina anställda. Nu blir Nordea i Vimmerby nummer två. - Jag är övertygad om att det här är framtidens förebyggande hälsovård, säger Christer Rooth på Västerviks Hälsoguide.

Vimmerby2010-09-28 06:25

Nordea i Vimmerby har köpt en avancerad hälsoundersökning av hälsoföretaget Västerviks Hälsoguide AB - en riskanalys där man letar efter cancer i tarm, prostata och hud. Och det här är tidigare obruten mark i Sverige.
- Vi är först i landet med att ge den här möjligheten. Förut har en liknande screening bara erbjudits Stockholmare över 60 år och den undersökningen handlade bara om tarmcancer, säger Christer Rooth, som driver hälsoföretaget tillsammans med Melker Engström.

Oljeplattform
De senaste åren har Christer Rooth också jobbat som sjuksköterska på en flytande oljeborrningsplattform i Nordsjön, där han ansvarar för den medicinska förstahjälpen ombord.
Det var personalen i den här tuffa arbetsmiljön som blev först i Norden att erbjudas cancerscreening i fjol.
- Vi körde det som ett hälsoprojekt där syftet var att leta efter cancer hos friska och det resulterade i att flera fall av cancer upptäcktes. Med en tidig upptäckt och tidigt insatt behandling är prognosen så mycket bättre, inte minst i de cancerformer vi koncentrerat oss på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om