Carita har lagt ner sin butik

Carita Thörn har slagit igen sin butik i Vimmerby centrum med blandade känslor. - Det är klart att jag velat fortsätta, men lönsamheten har stadigt sjunkit. Jag är orolig för handelns utveckling i Vimmerby, det krävs lite annat tänk. För potentialen finns.

Vimmerby2012-01-05 05:06


Micke Thörn öppnade leksaksbutik 1999 och efter bara något år slutade Carita Thörn som butikschef på Lindex och började i affären. Sedan 2008 har hon drivit present-, inrednings- och leksaksbutiken 2 Systrars Butik. Nu gapar butikslokalen på Storgatan 46 tom. Carita Thörn har tagit konsekvenserna av vikande försäljning och slagit igen.

Tillgänglighet
Ofta hör hon att det går bra för handeln i Vimmerby. Själv har hon inte riktigt samma uppfattning.
- Jag kan förstås bara tala för egen del, men jag blir lite förvånad. Jag tycker att vi som har butik i stadskärnan påverkades negativt när parkeringen försvann på torget. Tillgänglighet är a och o för handeln. Sedan blev det ju inte bättre av att sommarens försäljning drabbades av den utdragna fasadrenoveringen på fastigheten där vi har vår butik och en svag julhandel.

Sommartorget
Under åren som handlare har hon stuckit ut hakan och haft synpunkter om såväl Sommartorgets utbud och utformning som affärernas öppettider. Och det fortsätter hon med.
- Sommartorget är viktigt för att locka folk till stan. En av de viktigaste frågorna för handeln är hur vi ska få turisterna till centrum. Som det är nu stannar många i ALV och på Björkbacken på kvällarna. De turister som finns i stadskärnan på sommarkvällarna är de som bor på Stadshotellet - men då har å andra sidan nästan inga butiker kvällsöppet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om