Carita väcker liv i Gästgivarehagen

Med arrangemang som Barnens Stora Dag i Vimmerby, lotterier och insamlingar har Carita Thörn dragit in drygt 200 000 kronor till organisationen Min Stora Dag. Nu har hon nya planer på gång med loppis och café i Gästgivarehagen.”Jag har hur mycket idéer som helst.”

Carita Thörn vill väcka liv i Gästgivarehagen och samtidigt fortsätta utveckla sitt engagemang för Min Stora Dag.

Carita Thörn vill väcka liv i Gästgivarehagen och samtidigt fortsätta utveckla sitt engagemang för Min Stora Dag.

Foto: privat

Vimmerby2018-08-02 08:00

Med tre års erfarenhet av Barnens Stora Dag i Vimmerby har Carita Thörn minst sagt vanan inne när det gäller att ordna aktiviteter. Den 26 augusti är det dags igen, nu blir det loppis i Gästgivarehagen.

– Fast den här gången behöver jag inte lägga ner så mycket jobb. De som kommer får ta med eget bord och betala 50 kronor i bordshyra. Folk tycker ju att loppis är jätteroligt och samtidigt blir det pengar till barnen, så det blir två flugor i en smäll.

Eller tre, om man ska vara nogräknad. Carita Thörn tycker som många andra i Vimmerby att Gästgivarehagen är värd att väcka ur sin törnrosasömn.

– Hagen är jättefin, byggnaderna och cafélokalen med köket i fint skick. Men det händer ju inte ett dugg, det är helt öde. Och det är synd.

I samband med loppisen den 26 augusti kommer hon att ha caféet öppet och överskottet därifrån går också till Min Stora Dag, tillsammans med intäkter från lotterier och bordshyra.

– Ett test. Jag har ansökt om att få driva caféet i Gästgivarehagen till nästa säsong och vill satsa seriöst, med bland annat temadagar och barnens dag i miniformat. Man kan samarbeta med hembygdsföreningen och ha kulturkvällar, och andra föreningar. Jag hoppas det finns andra som har grejer de vill göra, det måste hända något i hagen.

Hittills har Carita dragit in 200 000 kronor till Min Stora Dag. Något insamlingsmål för den kommande loppisen har hon inte.

– Det kanske inte blir så stor peng den här gången, men det gör stor skillnad för de sjuka barnen som får sina drömmar uppfyllda. Det behöver inte vara så märkvärdigt alla gånger. Häromsistens ordnade jag ett litet lotteri på jobbet och fick in 2 800 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om