Carl tävlar med "skolholk"

Fjärdeklassaren Carl Fastmarken kläckte verkligen en genial idé när Astrid Lindgrens skola bestämde sig för att tävla i SM i fågelholkar 2011. - Jag satt och funderade. Först tänkte jag göra nåt som hade med ALV att göra, men det blev inte så bra. Så det blev själva skolan som fick bli förlaga istället.

Vimmerby2011-03-22 07:24


I samband med trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Stockholm den 24-27 mars kan svenska skolor tävla i att göra den bästa fågelholken. En tävling som blivit en succé de senaste åren.
- Det här är första gången vi skickar in ett tävlingsbidrag, men vi tyckte det var en kul idé och uppmaningen gick ut till alla elever i år 1-6, som fick rita ett förslag på fågelholk, säger teknik- och slöjdlärare Lars Pettersson på Astrid Lindgrens skola.
Från tävlingsarrangörernas sida uppmanar man till kreativitet, humor - och gärna holkar med lokal förankring. Det här tog uppenbarligen Carl Fastmarken fasta på när han gjorde en holkritning med den egna skolan.
- Astrid Lindgrens skola är ju något man förknippar med Vimmerby, det var så jag tänkte. Först ritade jag några förslag kring Astrid Lindgrens Värld, men jag blev inte riktigt nöjd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om