Carlsson krÀver förklaring

- Lagen och fullmÀktiges beslut ska gÀlla! De hÀr verkar vanskligt och jag Àr nÄgot förvÄnad! KommunfullmÀktiges ordförande Leif Carlson, m, reagerar starkt över att kommunstyrelsen bryter mot fullmÀktiges beslut.

KommunfullmÀktiges ordförande Leif Carlson, m, reagerar starkt över vÄr tidnings avslöjande att kommunstyrelsen inte följer fullmÀktiges beslut.

KommunfullmÀktiges ordförande Leif Carlson, m, reagerar starkt över vÄr tidnings avslöjande att kommunstyrelsen inte följer fullmÀktiges beslut.

Foto:

Vimmerby2007-07-11 06:43

- Kommunstyrelsens beslut stÀmmer inte med det uppdrag fullmÀktige givit, sÀger han efter att ha tagit del av uppgifterna i vÄr tidning.
I gÄr avslöjade vÄr tidning att kommunstyrelsen i Vimmerby medvetet vÀljer att gÄ emot bÄde lagen om offentlig upphandling och mot ett beslut taget i kommunfullmÀktige bara en dag tidigare.
Det handlar om projekteringen av gymnasiebyggnationen. FullmÀktige beslutade den 25 juni att ge kommunstyrelsen i uppdrag att genomföra en upphandling av projekteringen. NÀsta dag, den 26 juni, beslutar kommunstyrelsen att projekteringen ska gÄ till White Arkitekter AB och Vimarhem AB. Den upphandling kommunfullmÀktige beslutat skall ske, sker aldrig.
- Lagen sÀger att man ska konkurrensutsÀtta just för att veta att man anvÀnder skattepengar pÄ bÀsta sÀtt. Jag Àr förvÄnad över det hÀr tillvÀgagÄngssÀttet, sÀger Leif Carlson.
Han betonar dock att han inte granskat kommunstyrelsens beslut ingÄende Ànnu.
- Jag har bara lÀst om det i tidningen och vet inte exakt hur beslutet ser ut och hur de resonerat, men jag kommer givetvis att ta upp saken med kommunledningen för att se om de kan hÀvda en analys som visar att det hÀr verkligen Àr bÀsta sÀttet.
Han ser ocksÄ anledningar till att revisorerna tittar pÄ de beslut som Àr tagna och pÄ hur den hÀr Àrendet hanterats.
- Ja, det hÀr Àr nÄgot för revisorerna att titta nÀrmare pÄ för att se hur kommunen hanterar avvÀgningen mellan rationell hantering och kravet pÄ demokrati och konkurrensutsÀttning nÀr det handlas med allmÀnna pengar.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om