Vimmerbys nya grundskolechef: "Väldigt rolig utmaning"

Caroline Ålund får tjänsten som verksamhetschef för grundskola/särskola i Vimmerby. Ett uppdrag som hon ser fram emot med glädje.

Caroline Ålund lämnar tjänsten som rektor för Ludvigsborgsskolan i Västervik för att bli skolchef i Vimmerby kommun. "Roligt att få arbeta med skolfrågor på ett nytt sätt", berättar hon.

Caroline Ålund lämnar tjänsten som rektor för Ludvigsborgsskolan i Västervik för att bli skolchef i Vimmerby kommun. "Roligt att få arbeta med skolfrågor på ett nytt sätt", berättar hon.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2023-03-10 13:34

Caroline Ålund har över 20-års erfarenhet som rektor och 15-talet år som lärare. Hon kommer nu närmast från jobbet som rektor på Ludvigsborgsskolan i Västerviks kommun. Nu tar hon klivet in i Vimmerby kommuns skolorganisation när nuvarande grundskolechefen Pia Ehrnlund Bengtsson snart ska gå i pension.

– Väldigt roligt och spännande att få den här utmaningen och jobba med skolfrågor på en annan nivå som inte jag tidigare har gjort, säger Caroline Ålund.

Hur kommer det sig att du tar det här steget?
– Jag vill gärna ha en ny utmaning och jag ser det här som en möjlighet att få jobba vidare med skolfrågor, men på ett annat sätt. Framför allt hoppas jag kunna vara med och bygga broar till rektorer, pedagoger och elever, men även jobba med förvaltningsledning, nämnd, bup och soc för att skapa ännu mer förutsättningar för att elever ska lyckas i skolan.

Att lära känna en ny kommun blir förstås också en utmaning i sig då Caroline Ålund har jobbat majoriteten av sitt yrkesliv i Västervik men även i Sigtuna och Eksjö.

– Det blir väldigt lärorikt att få se hur man jobbar och hur jag kan docka mina erfarenheter. Mycket brukar vara lika men mycket är också olika, och det skapar ju också något nytt som kan ge positiva effekter. 

Vad hoppas du kunna bidra med i Vimmerby kommun?
– Inledningsvis handlar det om att vara lyhörd och inlyssnande och följa verksamheten. Sedan tänker jag att jag med min utbildning och erfarenhet kan skapa förutsättningar och bibehålla det fina jobb som pågår. Den bilden jag har fått hittills av Vimmerby är att det finns en stark vi-känsla, en öppenhet och en anda av att alla kan vara med och bidra, vilket är jätteviktigt. 

undefined
Från ett jobb till ett annat. Caroline Ålund blir Vimmerby kommuns nya grundskolechef från och med den 22 maj.

Vimmerbys skolchef Ola Karlsson är nöjd med rekryteringen. Det var ett tiotal sökande till tjänsten, varav sex personer kallades till intervju. Valet landade slut på Caroline Ålund. Hon tillträder sin tjänst den 22 maj.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med Caroline här i Vimmerby. Hon har en väldigt bred erfarenhet som chef och ledare i skolans värld, främst från grundskola, men också förskola och gymnasium. Hon är väl förtrogen med uppdraget och rollen som skolledare och pedagog. Vi ser också att hon är strukturerad och systematiskt och har ett stort intresse för människans utveckling och förändring, säger Ola Karlsson.

Ola Karlsson är skolchef i barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby. Han är glad över att Caroline Ålund har rekryterats som ny grundskolechef.
Ola Karlsson är skolchef i barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby. Han är glad över att Caroline Ålund har rekryterats som ny grundskolechef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!