Casper och Linus lagar Nobelmiddag

Eleverna från Restaurangskolan i Vimmerby är snart lika givna på Nobelfesten som kungligheter och pristagare. I år är det elfte gången skolan får chansen att skicka elever till matlaget bakom festernas fest.- En spännande utmaning, tycker 18-åringarna Linus Andersson och Casper Samuelsson.

Vimmerby2012-12-04 07:39


I dagsläget vet Linus Andersson och Casper Samuelsson, som går tredje och sista året på hotell- och restaurangprogrammet, inte särskilt mycket om det som komma skall.
- Allt är ju hemligt i förväg. Menyn, vilket arbetslag vi hamnar i. Men det kvittar, säger grabbarna som är peppade inför uppgiften och ska göra allt för att Vimmerbys goda rykte i finköket ska bibehållas.
Läraren Peder Rannemalm följer med till Stockholm. För honom är det andra Nobelfesten. För skolan är det elfte.
- Det är naturligtvis en fantastisk förmån för oss. Väldigt hedrande. Det är tre skolor som får chansen, aldrig fler än det. Platserna är väldigt eftertraktade.
I år får personalen jobba i nyrenoverat kök. Och arbetsdagarna har utökats med en.
- Det kritiska momentet är när allt ska ut samtidigt, där får det inte spricka. Men det är chefen som bestämmer och vi kommer att få ett körschema på sisådär fyra A4-sidor när vi kommer upp...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om