Centern satsar på nya toppnamn

Centern satsar på fem nya namn bland de tio första på förslaget till kommunlista. Som väntat är det Per-Åke Svensson som toppar med Ingela Nilsson-Nachtweij på andra plats.

Vimmerby2010-02-11 07:22

Detta enligt valberedningens förslag till kommunlista som kommunkretsens årsmöte ska ta besluta om i mitten av nästa vecka.
Vår tidning kan redan i dag ge hela förslaget, som grundar sig på den medlemsomröstning som genomförts.
Det är som väntat Per-Åke Svensson som redan ersatt Carl-Axel Centerstig på kommunalrådsposten som innehar förstaplatsen i förslaget. Han fanns inte med alls på valsedeln till fullmäktigevalet för fyra år sedan.

Flera nya namn
Även på andra plats lanserar centern ett helt nytt namn i kommunpolitiska sammanhang, i Ingela Nilsson - Nachtweij, Vimmerby.
Även Peter Karlsson, Södra Vi, Anna Svensson, Rumskulla och Lars Nilsson, Vimmerby finns med bland de tio första namnen på valsedeln. Längre ned på listan finns också namn som Curt Tyrberg och Sten-Olof Svensson som nytillskott i de kommunpolitiska leden.
Några av de etablerade politikerna har försvunnit, utöver Centerstig, finns heller inte vare sig Magnus Danlid eller Sten Karlsson med. Under mandatperioden har också Åke Birgersson och Anna-Karin Cederstrand hoppat av sina fullmäktigeuppdrag.
Kvar på förslaget till kommunlista dock namn som Krister Torenfält, Kerstin Andersson Leif Larsson, Rein Soowik och Bo Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om