Centerstig bryter tystnaden

- Vi tar hänsyn till de regler som finns och till de synpunkter som kommit fram både från Den Nya Välfärden och i den allmänna debatten när vi nu förhandlar om ett avtal kring försäljningen av ALV.

Vimmerby2008-11-20 05:05

Det säger Carl-Axel Centerstig, c, i en kommentar tio att tankesmedjan Den Nya Välfärden, anser att kommunens sätt att hantera försäljningen av det kommunala bolaget Astrid Lindgrens värld är olagligt.
- I den nuvarande formen är det så. Kommunen måste värdera bolaget eller lämna ut det på anbud. Det nuvarande priset gynnar ett enskilt företag och det är olagligt som vi ser det, sade juristen Micha Velasco, företagarombudsman på Den Nya Välfärden till vår tidning i lördags.
Den stiftelselestyrda organisationen synar företagsklimatet i landet, och ett sätt sker genom att bevaka kommunala försäljningar och upphandlingar för att de ska ske på så marknadsmässiga villkor som möjligt för att en kommun inte ska gynna något enskild företag. Den Nya Välfärden har vunnit ett antal rättsprocesser, exempelvis i Åre och i Karlskrona.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om