Centerstig medger otydlighet vid avtal

Det var banken som krävde att kommunen skulle ställa upp med ett amorterings- och räntefritt lån i tio år när kvarteret Plåtslagaren såldes till VTT Fastighet AB. Nu medger kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, c, att kommunstyrelsen varit otydlig om villkoren för lånet.

Vimmerby2008-04-10 06:23

- Vi har diskuterat kring det här i kommunstyrelsen och visst, vi hade kunnat vara tydliga med det från början, men vi har hela tiden insett att vi stod i en valsituation där vi hade att lösa behovet av mark eller mista företaget, säger Carl-Axel Centerstig.

Ifrågasatta beslut
Förra veckan kunde vår tidning avslöja att revisorerna ifrågasätter kommunstyrelsens beslut kring avtalen mellan Vimmerby kommun och VTT Fastighet AB vid köpet av kvarteret Plåtslagaren. Dels varför det finns två köpeavtal som inte riktigt säger samma sak, dels varför det i årsredovisningen visat sig att marken betalats genom ett skuldebrev på fyra miljoner kronor till kommunen. Skulden är både ränte- och amorteringsfri till 2017.
- Vi sålde två tomter till VTT Fastighet AB. Först en mindre tomt, Plåtslagaren 1, sedan köptes den andra större delen, Vimmerby 3:6, till. På det viset blev det en fastighetsreglering i steg två, det betyder att det inte behövdes någon lagfart vid den affären, förklarar Carl-Axel Centerstig det upplägget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om