Sveasalen såld – här är nya köparna

Sveasalen i Vimmerby har fått en ny ägare.
Sveasalen i Vimmerby har fått en ny ägare.

I januari stod det klart att den 120 år gamla fastigheten Sveasalen i Vimmerby skulle säljas. Nu har byggnaden fått nya ägare.

Vimmerby 9 februari 2024 12:56

IOGT-NTO gick på fredagen ut med nyheten i sina sociala medier. Ny ägare till fastigheten är företaget NB Vimmerby AB med Anders Fransson som sedan tidigare äger flera andra fastigheter i Vimmerby i spetsen. Köpesumman landade på strax över 1,8 miljoner kronor.

– I nuläget har vi inga direkta planer på vad som ska hända där, men det ska vi tänka på. Vi ska börja med att se över lokalerna för att se vad vi kan förädla och förbättra, för att sedan kunna fortsätta hyra ut men med en större kundkrets, säger Anders Fransson till Vimmerby Tidning.

Enligt honom är tanken att de som hyr utrymme där idag ska kunna fortsätta göra det i framtiden, samtidigt som möjligheten att hyra kan komma att ges till fler.

– Vi har en ganska stor kundgrupp som det är redan nu, så vi ser inte några problem med att hitta nya intressenter.

Kommer villkoren för dem som hyr idag att ändras?

– De som finns där idag kommer vi att ta kontakt med för att se vad de vill ha och om de vill hyra i fortsättningen. Vi kommer också att se över prisbilden för att se om den ligger rätt i dagsläget när vi har sett över fastigheten.

Var köpet impulsivt eller genomtänkt?

– Fastigheten har ju legat ute till försäljning ett tag, så vi har tittat på den sedan den kom ut. Det är en fin fastighet med ett bra läge som i framtiden kan förädlas till annat om man så skulle vilja.

Vad blir det första att ta tag i att förbättra?

– Jag har knappt hunnit vara inne i lokalerna, så vi får se över det allmänna skicket och se vad som behöver göras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa