Centralkök på AL

Centralköket vid Astrid Lindgrens skola kan bli centralkök för kylmatsystemet och serva hela äldreomsorgen, barnomsorgen och skolorna i Vimmerby. Det är kostutredningens ambition. Nu vänder sig gruppen till kommunstyrelsen för att få välsignelse för den nygamla målsättningen.

Vimmerby2006-02-22 07:53

- Vi menar att det är den bästa lösningen både ekonomiskt och kvalitétsmässigt sett, säger Sten-Olof Svensson, som sitter med i kostutredningen.
Gruppen hade i början av veckan en diskussion om vilka alternativ som står tillbuds sedan Eken dömts ut som olämplig placering av det centralkök som ska laga kylmat till äldreomsorgen, barnomsorgen samt skolorna i Djursdala och Brännebro.
När kommunstyrelsen lade fram de nya direktiven för den fortsatta kostutredningen i maj i fjol föll planerna på ett gemensamt centralkök för kylmat. Nu kan det ändå bli ett sånt kök. I varje fall för hela den kommunala matlagningen i Vimmerby tätort plus för ett par av de mindre skolorna i kransorterna.
Om- och tillbyggnaden av servicehuset Eken med 30 lägenheter gör att ett kök där blir än mer svårtillgängligt än i dag. Något som passar illa, anser de kommunala planerarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om