Ceos fortfarande en arbetsplats – snart en och en halv månad försenat

En och en halv månad har gått sedan läktaren på fotbollsarenan på Ceosområdet skulle varit klar. Men fortfarande liknar anläggningen mest en byggarbetsplats. – Jag har förståelse för att det finns de som är irriterade, men nu gasar vi för fullt för att få det klart, säger kommunens utvecklingschef Patrik Kinnbom.

Här, på fotbollsarenan på Ceosområdet, spelar regionens ledande lag på dam- och herrsidan sina hemmamatcher. Flera personer har hört av sig till vår tidning och rasat över att bygget aldrig blir klart, men nu lovar kommunen att gasa på. Foto: Micael Rundberg

Här, på fotbollsarenan på Ceosområdet, spelar regionens ledande lag på dam- och herrsidan sina hemmamatcher. Flera personer har hört av sig till vår tidning och rasat över att bygget aldrig blir klart, men nu lovar kommunen att gasa på. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Vimmerby2017-05-31 04:00

I december 2016 såg utvecklingschefen på Vimmerby kommun, Patrik Kinnbom, inga hinder till att läktaren på fotbollsanläggningen på Ceosområdet skulle vara på plats till säsongstarten våren 2017.

Den 14 april drog Vimmerby IF:s damer i gång säsongen med att besegra Assyriska IF med 6-0 på hemmaplan.

I dag, en och en halv månad senare, är anläggningen fortfarande långt ifrån färdig.
– Det är alltså på den där byggarbetsplatsen, bland granulatupplag, staplade brädor, ett elskåp mitt i blickfånget, grävmaskiner, grushögar och en taklös halvfärdig läktare, som regionens ledande lag på dam- och herrsidan spelar sina hemmamatcher. Ynkligt, skriver en kommuninvånare, som vill vara anonym, till vår tidning.

Patrik Kinnbom säger att han har förståelse för att det finns de som är irriterade.
– Absolut. Jag förstår ju också att Vimmerby IF kanske åker på minskade intäkter på grund av detta. Men de har inga nya hyreskostnader förrän läktaren är färdig, så på så sätt drabbar det dem inte.

Samtidigt poängterar utvecklingschefen att kommunen nu gör allt i sin makt för att skynda på färdigställandet.
– Jag vill absolut inte skylla på någon eller något, men jag vet att vår entreprenör har varit drabbad av sjukdomar bland sina anställda. Det är en sak som har påverkat.
– Nu vet jag att de gasar på med bland annat asfalteringen. Hur mycket som återstår av läktarbygget har jag inte riktigt koll på, men i dag (läs; tisdag) har vi folk på plats från kommunen som kollar på hur vi snabbar upp arbetet på bästa sätt. Vi är givetvis också måna om att det ska bli klart, säger Patrik Kinnbom.

Nu handlar det inte bara om att miljön inte ser så trevlig ut och att anläggningen kanske inte är speciellt inbjudande för publiken – den kan också utgöra en fara för de som besöker den.

En incident inträffade vid herrarnas senaste A-lagsmatch med en vinglig brädhög som höll på att välta.
– Sådant är inte alls bra. Det har faktiskt inte kommit till min kännedom förrän nu. Jag ska ta tag i det direkt, säger Patrik Kindbom.

När tror du att anläggningen kan stå färdig?
– Jag vill inte säga något exakt datum. Vi kämpar på så mycket vi bara kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om