Ceosbeslut överklagas

Kommunens beslut att placera en ny fotbollsarena vid Ceosvallen överklagas. Bakom överklagandet står både företagare och politiker. - Vi tycker att den här placeringen är så ologiskt och så fel, säger en av dom, Göran Gustavsson, som både är företagare och kommunpolitiker.

Vimmerby2007-09-26 06:49

Tillsammans med företagaren Mikael Carlsson och politikern Sten Karlsson står han bakom den överklagan som igår lämnades in till planerings- och utvecklingskontoret i Vimmerby kommun.
Där kräver de klagande att Länsstyrelsen ska häva översiktsplanen i den del som avser Ceosvallen och som kommunfullmäktige beslutade om den 25 juni i år.
De bygger sitt överklagande på ett flertal invändningar.
- Man missar hur den lokala infrastrukturen är byggd och tänker mest kortsiktigt för att få till en fotbollsarena någonstans, anser Göran Gustavsson.

Industriexploatering
De klagande lyfter fram att kommunen under en lång rad år exploaterat södra delarna av stan som just industriområde.
- Gator, el- och energiförsörjning samt vatten- avlopp är förstärkt för just industrins behov, skriver de.
- Men nu finns det inte några industritomter längre på södra industriområdet, och det för att kommunen någon gång för länge sedan missat att göra en långsiktig planering för att lösa placeringen av fotbollsarenan på ett riktigt sätt, säger Göran Gustavsson.
- Inte på något sätt tar kommunen hänsyn till vad vi företagare anser i de här frågorna, säger Göran Gustavsson.
Han pekar på de sex miljoner kronor som kommunen redan satsat i den befintliga Ceosvallen
- De har ju kommit idrotten till del under en lång följd av år så de är ju på intet vis bortkastade, och en investering i en ny arena på en annan och bättre plats är en långsiktig satsning som handlar om minst 30 år och då är inte sex miljoner så mycket.
Han ställer det mot de investeringar som både kommunala och privata företag gjort i industriområdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om