Chans till spontant dop(p) på lördag

Frisörerna har det. Vårdcentraler och bilbesiktningen också. Så varför inte drop in också för dopet i kyrkan? På lördag kan odöpta, barn som vuxna, döpas i Vimmerby kyrka. – Vi tror på den här idén och nu gör vi det för tredje gången, säger Eva-Lena Karlsson, kyrkoherde i Vimmerby.

Foto: Scanpix

Vimmerby2016-05-20 12:00

Det blir allt vanligare att Svenska kyrkan arrangerar drop in-dop och nu på lördag är det dags igen i Vimmerby. Tidigare gånger kyrkan provat drop in-dop har det blivit lyckat.

– Det har blivit 6-7 dop vid varje tillfälle, både barn och vuxna. Den äldsta var över 80 år, så det är definitivt aldrig för sent att göra något åt det, om man inte är döpt, säger kyrkoherde Eva-Lena Karlsson.

Konceptet är enkelt, men ändå festligt. Först träffar man en av prästerna för ett dopsamtal och därefter äger dopgudstjänsten för barn och unga rum i kyrkan, innan det blir gemensam dopfest i församlingshemmet.

Om allt ståhej kring dopet, eller framförallt det efterföljande dopkalaset, varit en avskräckande faktor ser kyrkan till att ta bort det hindret.

– Vi ordnar allt. Allt praktiskt är arrangerat i förväg och vi har beställt väldigt fina tårtor från en riktigt duktig tårtbagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om