Kommunala chefen lämnar: "Bara några dagar kvar"

Driftchefen på Vimmerby kommuns gatukontor har sagt upp sig och har nu bara några dagars arbete kvar. Efter semestern återgår han inte till sin tjänst, men kommunen har ännu inte annonserat för att hitta hans ersättare.

Tomas Larsson, driftchef på gatukontoret i Vimmerby, har sagt upp sig och gör i skrivande stund sin sista arbetsvecka. Vem som kommer att ersätta honom är ännu oklart.

Tomas Larsson, driftchef på gatukontoret i Vimmerby, har sagt upp sig och gör i skrivande stund sin sista arbetsvecka. Vem som kommer att ersätta honom är ännu oklart.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-06-19 20:00

För en tid sedan sa Tomas Larsson, driftchef på Vimmerby kommuns gatukontor, upp sig efter ungefär fem år på posten. Anledningen till det vill han hålla för sig själv, men han förklarar att det är ett beslut han grunnat på under en tid och därför kunnat landa i. Han säger också att de som bör veta varför han lämnar redan vet det.

– Jag har lärt mig hur en kommun fungerar och vill prova andra saker i livet. Nu har jag bara några dagar kvar i aktiv tjänst, säger Larsson.

Några konkreta planer för sitt framtida yrkesliv har han inte ännu, utan tanken är att han ska stå till arbetsmarknadens förfogande och se vilka möjligheter som dyker upp. 

– För första gången ska jag testa att söka jobb genom arbetsförmedlingen. Tidigare har jag haft turen att få jobb på andra sätt.

Är det mest läskigt eller skönt?

– Det är både och. I mitt liv har jag testat lite olika saker och nu vill jag göra det igen. Det blir spännande.

Larsson är kvar på posten vecka 25 ut. Efter det går han på semester och när den är slut har sista anställningsdagen passerat. Trots det är tjänsten ännu inte utannonserad. Enligt kommunens samhällsbyggnadschef Klas Svensson, involverad i rekryteringen, ska det ske inom kort.

"Urval och intervjuer kommer att ske under mitten av augusti. Vi räknar med att tjänsten kommer att tillsättas under hösten. Under tiden tjänsten är vakant kommer Gatuchefen att stötta upp", skriver han i ett mejl till Vimmerby Tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!