Chelsy knep ett av sju priser

Sju deltagare i riksfinalen av musiktävlingen Imagine prisades – en av dem blev en lycklig Queen.C från Vimmerby.

Chelsy Nicolas, 18, från Vimmerby var en av sju som prisades i riksfinalen i musiktävlingen Imagine.

Chelsy Nicolas, 18, från Vimmerby var en av sju som prisades i riksfinalen i musiktävlingen Imagine.

Foto: Bertil Andersson

Vimmerby2018-05-13 10:15

Första pris, att representera Sverige i internationella Imaginefestivalen 2019 i Maastricht, gick till Upplands bidrag,Diatryma. Men 18-åriga rapparen Chelsy Nicolas från Vimmerby känner sig ändå som en vinnare.

– Helgen har varit superrolig. Jag fick lära känna många fantastiska artister, som även vill samarbeta i framtiden. Folk var så himla trevliga.

Och lottlös gick hon inte från riksfinalen i Uddevalla. Bland de totalt sju priser som delades ut knep hon en coachning av Music Help och spelningar vid Live At Heart-festivalen i Örebro i september.

– Jag är så glad att jag nu kan få hjälp att utvecklas. Alla 17 akterna i riksfinalen var så duktiga, och att just jag är en av de sju som fick priser betyder väldigt mycket.

Närmast planerar Chelsy Ni9colas att släppa ytterligare en singel från sitt kommande album.

– Och förhoppningsvis en musikvideo till den.

Imagine Sweden är det nya namnet på Musik Direkt, Sveriges äldsta musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. Tävlingen har varit språngbräda för artister som Shellback, Laleh, Timo Räisänen, Malena Ernman och The Cardigans.

Juryns motivering:

Med en fantastisk scennärvaro fångas publiken på ett engagerat och övertygande sätt. Det är naturligt och självsäkert med stor artistisk pondus. Scenen ägs med ett kraftfullt och viktigt budskap. Det är personligt, inkluderande och ödmjukt. Sköna moves!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om