Cidern säljer allt bättre

Försäljningen av Åbros cider ökar för varje år. Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro, tror att det beror på att de dels har olika alkoholhalter, smaker och storlekar på produkterna.

Lennarth Anemyr är bryggmästare på Åbro och håller här upp en tomburk som är redo att fyllas upp med cider.

Lennarth Anemyr är bryggmästare på Åbro och håller här upp en tomburk som är redo att fyllas upp med cider.

Foto:

Vimmerby2010-07-27 06:16


Cidern är inte bara stor i Sverige, utomlands också. Hur populär kan då cidern bli, kommer den ta över ölen?
- Det tror jag inte, här i Sverige börjar vi bli lite mättade på cider, men blir desto större utomlands. Fast du ska ju aldrig säga aldrig, säger Lennarth.

En söt smak
Det är framförallt cider i burkar som det går åt mest av. Att exporten av cider går så bra, i till exempel England, tror Lennarth beror på att deras cider inte alls är lika söt som våran. En annan sak som skiljer länderna åt är att de alla har en favoritsmak.
Några av de länder som det exporteras mycket cider till är Finland, Kanada, Australien, Ryssland och såklart Tyskland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om