Så mycket samlade man in till cancerfonden

Under måndagen var det countryfest på Komedianterna i Vimmerby med dubbla spelningar som blev slutsålda. Publiken fick bidra med valfri slant till Barncancerfonden och mycket samlades in. "Det var otroligt lyckat", säger Anders Enqvist på Komedianterna.

Evenemanget Country mot Cancer ägde rum under måndagen på Komedianterna i Vimmerby. Alla insamlade pengar gick till Barncancerfonden.

Evenemanget Country mot Cancer ägde rum under måndagen på Komedianterna i Vimmerby. Alla insamlade pengar gick till Barncancerfonden.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-08-16 20:00

Smålands country club gjorde comeback med sitt evenemang "Country mot Cancer" på Komedianterna i Vimmerby under måndagen. Det italienska bandet Truffle Walley Boys uppträdde och bjöd på musik. Det var gratis inträde på evenemanget men under dagen fick alla bidra med valfri summa till barncancerfonden.

– Det blev runt 24 000 som samlades in. Det är helt fantastiskt och det var otroligt lyckat. Alla var nöjda och det gick kanonbra. Bandet var jättenöjda med arrangemanget. Känslan är kanon att det blev en sådan succé , säger Anders Enqvist på Komedianterna.

Att det var fullt hus under de dubbla spelningarna tycker Anders Enqvist är fint att se.

– Att så många människor tar sig ut en måndag och lägger en bra slant för Barncancerfonden. Det är alldeles fantastiskt. Det finns så mycket sjukdomar och elände som drabbar människor.

Efter succén öppnar Komedianterna i Vimmerby för att arrangera liknande evenemang i framtiden. 

– Absolut, det är inte omöjligt. Vi har haft lite samarbeten med Smålands country club innan. När vi inte orkar producera själva så gör vi gärna samarbeten med andra föreningar. Det känns jättebra att vi kan bidra. 

Innan pandemin hade Smålands country club tre spelningar med "Country mot Cancer” i Södra Vi. Då lyckades man samla in totalt 80 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!