Satsning på naturvård ger pengar till cykelprojekt

Projektet med att skapa nya cykelspår i Wimer Bike Park har beviljats ytterligare pengar. Den här gången för att värna om den tätortsnära naturen.

Vimmerby kommun och CK Wimer har fått 476 000 kronor beviljade i stöd till nya cykelspår på Wimer bike park.

Vimmerby kommun och CK Wimer har fått 476 000 kronor beviljade i stöd till nya cykelspår på Wimer bike park.

Foto: Jimmy Karlsson / Magnus Strömsten

Vimmerby2021-05-26 11:00

Vi har tidigare rapporterat om att föreningen CK Wimer beviljats ett miljonstöd till en ny cykelanläggning. Nu står det klart att föreningen tillsammans med Vimmerby kommun tilldelas ytterligare pengar för att färdigställa Wimer bike park. 

– Tillsammans med föreningen har vi suttit ner sen en tid tillbaka och diskuterat hur vi kan utveckla det och gjorde gemensamt en ansökan till LONA för att utveckla två nya spår som är mer anpassade för barn och unga. Grundtanken är att hela familjen ska kunna komma ut i tätortsnära natur och uppleva den från cykeln, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på Vimmerby kommun. 

LONA står för lokala naturvårdssatsningen och är ett bidrag som fördelas av Naturvårdsverket till landets länsstyrelser som är den myndighet som beslutar om vilka kommuners ansökningar som ska få ta del av pengarna. För Vimmerby kommuns projekt med cykelspåret tilldelas man 476 000 kronor. 

– Det är lite nytt och spännande och nya infallsvinklar och lärdomar för oss. Det är en spännande process som vi har tillsammans med föreningen, säger Mirja Holgersson som berättar vidare att just nu är man igång med förarbetet kring att undersöka naturvärdena i området och var spåret ska placeras för att göra minst åverkan på naturen. 

Under sommaren kommer föreningen CK Wimer att dra igång med enklare röjningsarbeten. Till hösten hoppas man kunna komma igång med de större insatserna för att färdigställa spåret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!