Cyklar för cancersjuka barn - mellanlandar i Vimmerby

Arijola Delija sparar inte på krutet. Under 2020 har hon genomfört en rad extrema utmaningar - nu väntar ytterligare en. "Jag räknar med att det blir 140 mil, man kör alltid lite fel", säger hon.
Arijola Delija sparar inte på krutet. Under 2020 har hon genomfört en rad extrema utmaningar - nu väntar ytterligare en. "Jag räknar med att det blir 140 mil, man kör alltid lite fel", säger hon.

Novemberrusk avskräcker inte Arijola Delija att cykla Malmö-Stockholm-Malmö för att samla in pengar till barn med cancer. ”Det är bara att fixa bra belysning på cykeln”. En vilostopp blir i Vimmerby.

Vimmerby 28 oktober 2020 10:00

Hon är ett träningfreak som älskar utmaningar. Sedan i maj har Arijola Delija gjort saker de flesta av oss skulle beskriva som extremt. Hon har simmat en mil i bassäng. Cyklat 30 mil på en dag – det tog 17 timmar. Gjort en halv Ironman själv på en dag, alltså simmat 2 kilometer, cyklat nio mil och slutligen en löptur på 21 km.

Lätt att tro att den hårdaste utmaningen var att cykla genom Sverige från Malmö till Kiruna och därefter bestiga Kebnekaise. Men Arijola tycker det finns det som är värre.

– Värst efteråt var när jag sprang fem kilometer varje timme tolv timmar i sträck. Då kunde jag knappt gå. Men för mig är drivkraften att inspirera till rörelse och jag vet ju att alla inte har möjlighet till det. 

Genom sina utmaningar har Arijola samlat in nära 30 000 kronor till organisationen AjaBajaCancer, som underlättar vardagen för familjer som har barn med cancer. 

– Det är en mindre organisation, som har nära kontakt med familjerna och vet deras behov. 

Den 7 november är det dags att cykla igen. Nu ska hon cykla från Malmö till Stockholm och hem till Malmö igen. Av fyra stopp är Vimmerby ett. 

– Målet är 20 mil om dagen, då passar Vimmerby bra. Dessutom har jag inte varit i Vimmerby, och det är ju en stad man hört talas om.

Men varför november?

– Därför att det är nu jag har möjlighet. Jag tar ut semester för mina utmaningar och jag ser inga större hinder, bara man har bra belysning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa