Petra och Anna öppnar skobutik inom kort

Stuneks renovering av den före detta butiken Sko-Nisse inleds nästa vecka i Vimmerby. Här berättar de när de tänker öppna och vad den kommer heta.

Petra och Anna Pettersson säger att det kommer bli en rolig utmaning att både ha Stuneks kläder och Stuneks skor inom kort.

Petra och Anna Pettersson säger att det kommer bli en rolig utmaning att både ha Stuneks kläder och Stuneks skor inom kort.

Foto: Rebecca Bornlid Lesseur

Vimmerby2023-01-04 20:00

Nästa vecka ska pop up-utställningen som varit uppe i väntan på den nya butiken plockas ner och in kommer golvläggare. Renoveringen kommer gå fort – på ett par månader förvandlas lokalen till en integrerad butik med verksamhetens tidigare sortiment kläder och numera också skor.

– Det känns som att börja på ett nytt jobb. Vi visste inte att vi skulle ta över en skobutik för ett år sedan, säger butikens Petra Pettersson.

undefined
Petra och Anna Pettersson säger att det kommer bli en rolig utmaning att både ha Stuneks kläder och Stuneks skor inom kort.

Hon har tidigare berättat att det kändes som ett hårt slag när grannbutiken Sko-Nisse skulle slå igen men när en närstående frågade henne om varför hon inte skulle börja sälja skor, föddes idén om att ta över lokalen.

Satsningen har lett till nyrekryteringar – från totalt två i personalstyrkan till fyra. Framöver kan det bli aktuellt med timanställningar utöver det. 

De tänker slå upp portarna till nya butiken i mitten av mars – med reservation för att det kan dröja några veckor ytterligare om det är väldigt kallt vid renoveringen. Då blir det snarare framåt slutet av mars.

Hur tänker ni fira öppningen?

– Vi vill öppna på något roligt sätt. Vi har inte bestämt än, säger Anna Pettersson.

undefined
"Hon har lite sluttande axlar", säger Anna Pettersson om visningsdockan på vilken hon rättar till BH:n. I mars planerar klädbutiken att öppna upp den nya satsningen på en anslutande skobutik, i grannlokalen i centrala Vimmerby.

Petra och Anna blickar ut över den nya butiken. På frågan hur den kommer se ut svarar de att deras befintliga sortiment av underkläder och kläder kommer placeras och planeras så de två olika delarna känns enhetliga.

Inledningsvis kommer de ha ett liknande sortiment som Sko-Nisse hade, med vissa nyheter och de vill skapa sin egna känsla i butiken.

– Kunderna lär en, säger Petra och menar att det kommer visa sig med tiden alltmer om kunderna efterfrågar något särskilt.

undefined
Petra Pettersson inledde sin tid på Stuneks år 2000 och tittar på en bild på hennes tidigare arbetsplats, vilken hänger uppe i pop up-utställningen.

Vad kommer butiken heta?

– "Stuneks Skor sen 2023". Det är lite kaxigt att det är år 2023, säger Petra och syftar på omvärldsläget.

Hon säger att de känner sig trygga med denna satsningen nu trots inflation, höga elkostnader och omvärldsläget. Både Petra och Anna upplever att handeln i Vimmerby har klarat sig bra genom pandemins utmaningar och nu det rådande omvärldsläget – mycket tack vare att kunderna månar om att butikerna ska finnas kvar i stadskärnan.

undefined
Inom kort tas Sko-Nisse-skylten ner. Snart har Stuneks två skyltar uppe: Den ena är deras nuvarande Stuneks kläder sen 1951 och den andra blir Stuneks skor sen 2023.

Anna berättar att det även finns kunder utanför Vimmerby som i dagsläget ber om att få varor hemskickade.

– Vimmerbybor är fina och trogna kunder. Sen har vi ett stort område med kunder som kommer från Västervik, Kisa och Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!