Då påbörjas vaccinationerna i Vimmerby och Hultsfred

Enligt ett pressmeddelande från Region Kalmar kommer de första doserna av vaccin mot covid-19 att finnas tillgängliga i Vimmerby och Hultsfred under måndagen 4 januari.

På måndagen inleds vaccineringen i samtliga kommuner i Kalmar län.

På måndagen inleds vaccineringen i samtliga kommuner i Kalmar län.

Foto: Sofia Nahringbauer

Vimmerby2021-01-03 11:38

Imorgon, måndag den 4 januari, levereras vaccin mot covid-19 till samtliga kommuner i Kalmar län och vaccinationerna startar på allvar.

Region Kalmar län har i mellandagarna fått ytterligare leveranser av vaccin mot covid-19 och vaccinationerna breddas nu till att omfatta samtliga kommuner i länet. Vimmerby och Hultsfred kommer att få tillgång till 50 doser var i den första omgången. 

Totalt handlar det om 1370 doser vaccin, som efter dialog med kommunerna kommer att fördelas enligt följande:

Borgholm - 100 doser

Emmaboda - 75 doser

Hultsfred - 50 doser

Högsby - 50 doser

Kalmar - 210 doser

Mönsterås - 100 doser

Mörbylånga - 100 doser

Nybro - 75 doser

Oskarshamn - 200 doser

Torsås - 50 doser

Vimmerby - 50 doser

Västervik - 300 doser

Mängden vaccin som levereras per kommun baseras på hur mycket vaccin kommunen själva beräknat att de kommer att vaccinera upp fram tills nästa leverans. Vaccinet från Pfizer/BioNTech, som är det enda godkända vaccinet i Sverige, kräver frysförvaring i -70 grader och klarar sig efter upptining några dygn i kylskåp.

Vaccinationen i den första gruppen i Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning utförs genom en samverkan mellan kommunerna och regionens primärvård. Parallellt med att denna pågår, förbereder Region Kalmar län en breddning till andra prioriterade grupper samt till allmänheten. Målsättningen är att alla invånare i Kalmar län ska erbjudas vaccin under första halvåret 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!