Däcksabotage igen

Nya däcksabotage har drabbat Vimmerby igen. Efter en dryg månads uppehåll har polisen senaste veckan fått in en handfull nya anmälningar. Den senaste inträffade på torsdagskvällen då en kvinnlig bilist fick punktering i stan och hittade en skruv och en spik i däcket.

Vimmerby2003-09-20 09:36

- Det verkar som att de här problemen är tillbaka, säger Ingvar Källåker vid polisen i Vimmerby.
Kvinnan kom körande i sin bil söder ifrån och svängde av riksväg 34 vid Åbroviadukten, sedan körde hon industrigatan in mot Vimmerby. I höjd med Nilssons bilhall upptäckte hon att hon fått punktering. En kontroll visade att det satt både en träskruv och en spik i däcket.
- Vi har haft en tre-fyra liknande fall tidigare i veckan också. Samtliga inne i Vimmerby tätort, säger Ingvar Källåker.
Därmed befarar polisen att det är en fortsättning på de sabotage som under sommaren drabbat hundratals bilister i Vimmerby. Mönstret är precis detsamma. Skruvar som görs fast i körbanan och sedan sätter sig i däcken.
De första sabotagen upptäcktes i juni, och fortsatte sedan under hela sommaren. Hur många som drabbats är svårt att veta. men enligt polisen och däckfirmorna rör det sig om flera hundra.
Skadorna kostar pengar, och framför allt är sabotagen livsfarliga eftersom punkteringar lätt kan orsaka olyckor.

Läs mer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!