Dagis i Pelarne läggs ner?

I somras slogs skolan i Pelarne igen. Nu försvinner dagiset också. Dagens elva barn är för få, anser barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott som föreslår att stänga Körsbärskullen från årsskiftet.

Vimmerby2008-08-23 04:05

- Budgeten för barn- omsorgen minskas och det här är väl det som svider minst, det är få barn och relativt nära till Vimmerby, säger Krister Torenfält, c, ordförande i barn- och omsorgsnämnden i Vimmerby kommun.

Vårdnadsbidrag
I samma budgetförslag som barn- och ungdomsnämnden ska ta ställning till på onsdag föreslår arbetsutskottet också att kommunen ska införa ett vårdnadsbidrag. Enligt tidigare beräkningar kostar det kommunen en dryg miljon kronor. Krister Torenfält ser dock ingen koppling mellan satsningen på den reformen och förslaget att stänga dagis i Pelarne.
- Nej, det har inte alls med det att göra. Det handlar om att vi har att titta på var gränserna går för att vi ska ha en hållbar verksamhet. Visst - hela kommunen ska leva, men det finns en gräns när det inte är möjligt längre, sett utifrån antalet barn och kanske inte minst tillgången till kompetent folk som vill arbete ute i en så liten enhet. Det här är en frågeställning som vi säkert kommer att stöta på igen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om