Dags att säga hej till härligt sportlov!

Nästa vecka är det här, det efterlängtade sportlovet. Och redan ikväll börjar aktiviteterna på Fabriken i Vimmerby med konsert och LAN - den som vill och orkar kan "lana" ända till middagstid på måndag.
Årets sportlovsprogram bjuder på flera turneringar.
- Vi har lyssnat på vad ungdomarna själva vill göra och hjälpt dem så de själva kan ordna aktiviteter, istället för att bara serva, säger Jonas Qvennerstedt på Fabriken.

Vimmerby2015-02-13 07:35


Under sportlovet finns massor av möjligheter att sporta, förstås. Innebandy, fotbollsträning, pingis, tennis, skytte, ridning, friidrott och vintersport i mån av vintriga förutsättningar - allt finns att utöva, träna och prova på runt om i kommunen under vecka 8.
Det är också en vecka då det är hiphopskola på Fabriken där man kan "lära sig rappa, skriva texter, producera musik, bli bättre på svenska och hitta sitt flow", eller baka semlor, fredagsmysa med varma mackor och popcorn, få hjälp att komma igång med instrument och veta mer om hur man startar ett eget band. På torsdag finns en sentillkommen aktivitet som är så färsk att den inte kommit med i programmet.
- Mini rc racing, då kan man kolla in banor och bilar.
Ungdomsinflytande är viktigt, säger Jonas Qvennerstedt på Fabriken.
- Det är inte som förr, när man servade de sportlovslediga med aktiviteter som de kanske inte alltid ville ha. Nu har ungdomarna stora möjligheter att själva tala om vad de vill ha, då får de stöd och verktyg att genomföra det som efterfrågas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om