Dags för Arkivens Dag

Under årets upplaga av Arkivens Dag kan Vimmerbyborna vara med och påverka kommunens framtid. Då står nämligen arbetet med den nya översiktsplanen i fokus. - Den här dagen brukar ju vara väldigt välbesökt, så vi tyckte det kunde passa bra, säger stadsarkitekt Bo Klarén.

Vimmerby2011-11-09 07:18


Årets tema i rikstäckande arrangemanget Arkivens Dag - "Konst" - passade sisådär, tyckte Anki Heimonen, kommunarkivarie i Vimmerby.
Att göra avstickare eller mer ambitiösa fördjupningar har dock blivit något av Vimmerbys grej i det här sammanhanget. Något som gett resultat; under flera år låg Arkivens Dag i absoluta besökstoppen i landet.
Och bra till ligger man fortfarande, efter femton år.
- Vi har jättebra besökssiffror och är på tio-i-topp-listan i riket. Det är vi glada över.
Och om nu kommuninvånarna vandrar man ur huse en dag i november för att besöka stadshuset och arkivet, såg de som arbetar med den nya översiktsplanen, den som ska ersätta den nuvarande från 2007, en bra chans att få in synpunkter och förslag.

Få kom till information
- När vi hade fokus på landsbygden var det enkelt att nå ut och fick stor uppslutning på våra träffar. Men att nå Vimmerbyborna har inte varit lika lätt. Vid ett informationsmöte var vi nio tjänstemän och politiker - och sex Vimmerbybor, säger stadsarkitekt Bo Klarén.
Att Vimmerbyborna är intresserade av vad som kommer att hända i Vimmerby i framtiden är han övertygad om. Översiktsplanen är ju en "avsiktsförklaring" om visioner och ambitioner för bostadsbyggande och markanvändande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om