Bowlingentusiasterna ser fram mot hösten

Både i Vimmerby och Hultsfred åker kloten fram nu när bowlingsäsongen börjar på riktigt. Det är något som glädjer entusiaster i alla åldrar.

Det här gänget från Vimmerby BK tränade i bowlinghallen när tidningen var på besök.

Det här gänget från Vimmerby BK tränade i bowlinghallen när tidningen var på besök.

Foto: Carl Abrahamsson

Vimmerby2022-08-23 05:00

Bowling är inte direkt någon sommaraktivitet, varken i Vimmerby eller Hultsfred. Hallarna i båda orterna har haft stängt under sommaren och öppnar nu upp igen inför höstsäsongen. Det som är mest markant sedan förra säsongen är att Varta BK, bowlinglaget i Hultsfred, numera tränar i Vimmerby.

– Vi har haft stängt under en stor del av sommaren, berättar Mari Karlsson på Vimmerby Bowling. Det är ju inte så populärt att bowla under sommaren. Men vi kör igång som vanligt nu, och dessutom med pensionärsaktiviteter och även företagsbokningar. Vi har i perioder kört quiz men det har inte varit någon jättesuccé. Man kommer nog hit mest för att bowla, helt enkelt.

– Varta BK tränar i Vimmerby nu men det är för tidigt att säga vad det innebär för oss, säger Karlsson vidare. Men vi vet att vi kan klara av båda klubbarna.

undefined
Peter Torstensson, före detta klubbordförande i Vimmerby BK, slår en strike.

– De som har hallen i Vimmerby var tydliga redan från start med att det inte kommer bli några problem med underhåll för både oss och Vimmerbys lag, sa Daniel Rehn, Varta BK, till Vimmerby Tidning redan tidigare under sommaren.

– För oss föll myntet ganska självklart på Vimmerbyhallen från början eftersom det är en bra hall som ligger hyfsat nära oss. Så det ska nog bli bra det här, förklarade Rehn.

undefined
Peter Torstensson och Ole Nijdam, bowlingentusiaster i olika generationer.

När vi besöker hallen i Vimmerby är det full fart med träningspass för Vimmerby BK. Före detta ordförande Peter Torstensson slår en “strike” precis när vi ska fotografera. De yngre klubbmedlemmarna vill direkt visa att även de kan få käglorna att falla.

– Umgänget och gemenskapen är det bästa med att bowla, säger Torstensson.

Vimmerby BK innehåller allt från seniorer till juniorer. En duktig junior är Ole Nijdam.

– Det roligaste med bowling är att tävla, säger han. Det är spännande.

undefined
Vimmerby-hallen hyser nu både Vimmerby BK och Varta BK.

I Hultsfred tycks situationen inför hösten vara liknande.

– Vi har haft en lugn sommar med mycket stängt, säger Annika Öberg på Hultsfreds Bowlinghall. Men vi behöver ha stängt på sommaren för att kunna arbeta med underhåll av banor och lokalen. Bowling är heller ingen stor sommaraktivitet här.

Vad betyder det för er att Varta BK lämnat er hall?

– Det är för tidigt att uttala sig om vad det betyder för oss på sikt, svarar Öberg. Jag tror på en riktigt bra säsong nu när vi öppnar. Dessutom har vi events och barnkalas. Sedan får vi se hur mycket själva pandemin betytt, om folk ändrat vanor eller inte.

undefined
En klassisk Vimmerby-syn: den gigantiska käglan utanför bowlinghallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om