Dags för Källängsfestival

På fredag kväll blir det Tjuvjakt i Källängsparken. I alla fall på scenen - hiphopkollektivet Tjuvjakt från Stockholm är huvudband på årets Källängsfestival i samband med skolavslutningarna.
Bakom avslutningsfesten står Vimmerby Ungdomsarrangemang.
- Det är kul att vara med och fixa det här, vi gör allt från att boka artister till att fixa sponsorer och jobba praktiskt, säger Veronika Lindebrand.

Vimmerby2015-06-09 06:34


Förra året regnade det. Ändå blev Källängsfestivalen mer än bra.
- Alla verkade supernöjda. Vi har lite olika målsättningar - ungdomarna vill ha en rolig fest på kvällen efter skolavslutningen och vi på Fabriken jobbar drogförebyggande och vill gärna se att så många som möjligt samlas på samma ställe och festar drogfritt. Förra året gick det jättebra och vi hoppas förstås att det blir minst lika lyckat i år, säger Peter Knutsson, fritidsledare på Fabriken.
Mesta jobbet gör ungdomarna själva. Vimmerby Ungdomsarrangemang borgar för att festivalen blir vad de unga själva efterfrågar.
- Vi går ut med enkäter och kollar vilka band som folk vill ha, men så styrs vi förstås också av vår budget. Inom arrangörsgruppen är det ganska stor spridning i ålder, de yngsta går i sjuan, den äldsta är 22 - men vi har fått ihop ett program som alla är nöjda med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om