Dags för Marknadsafton

På lördag kväll blir det kärlekstrubbel i Ungstorp. Då är det nämligen dags för premiär på Vilhelm Mobergs populära pjäs "Marknadsafton". En förtida Mobergsk motsvarighet till vår tids "Bonde söker fru", kanske...

Vimmerby2008-07-17 06:19

Thorsten Ungsäter, som den här gången ser projektet friluftsteater hemma i Ungstorp ur ett annat perspektiv, har stora förhoppningar på folklustspelet "Marknadsafton".
- Skådespelarna gör så fantastiska rollprestationer med inlevelse utöver det vanliga. Jag kan inte begripa hur de kan vara så duktiga - de är inga amatörer, de är proffs!
Det där med annat perspektiv kan kräva en förklaring. I den uppskattade "Pelle Winters friarfärd i Jursdala", som spelats fyra somrar som friluftsteater i Ungstorp, har Thorsten Ungsäter själv haft en av de stora rollerna. Han gör förvisso en mindre roll som grannen Oluf, men är annars producent den här gången. Och en nöjd sådan.
- Mer än nöjd. Nu när man ser på det med lite distans blir jag så imponerad över att de kunnat ta sig en ett sånt mastodontmanus och jobba in så långa scener med sådan elegans. Men bakom allt står ju Rune Formare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om