Dags igen för loppis i Vimmerby: "Ska bli superkul"

Nu i helgen är det dags för en stor begagnatmarknad på Vimmerby Folkhögskola. Barnkläder och leksaker förväntas ha rykande åtgång.

Johanna Krantz, Linda Ogebrink, Emma Blixt och Sara Rundberg Greén är taggade inför helgens stora loppis.

Johanna Krantz, Linda Ogebrink, Emma Blixt och Sara Rundberg Greén är taggade inför helgens stora loppis.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-03-10 20:00

Begagnatmarknaden arrangeras höst och vår sedan några år tillbaka och det brukar vara stort intresse och lång kö utanför dörrarna när marknaden slår upp portarna. Precis som tidigare år är det vännerna Linda Ogebrink, Emma Blixt, Sara Rundberg Greén och Johanna Krantz som står bakom den stora begagnatmarknaden på Vimmerby Folkhögskola. 

– Den här gången är det barnkläder med fokus på vår- och sommar. Men såklart också leksaker, böcker och spel. Man kan hitta det mesta som man behöver till barn i kläd- och leksaksväg. Från de minsta bebisstorlekarna upp till 170, säger Emma Blixt.

Loppisen är öppen lördag och söndag och under söndagen kommer de flesta varorna att säljas ut för halva priset.

– Då finns det verkligen jättebra fyndläge! Vi har kört så i några år och det har varit ett vinnande koncept. Det blir ett sätt för fler att kunna handla billigt och vi blir av med fler grejer istället för att behöva skänka så mycket.

Hur mycket kläder och saker brukar ni få in?
– De senaste gångerna har det varit mellan 60-70 säljare och då vet vi att vi fyller upp hela salen ordenligt. Sedan kan vi aldrig veta hur mycket säljarna har med sig men vi har satt en maxgräns för hur mycket man får ha med sig. 

Är efterfrågan på den här typen av loppisar större nu än tidigare med tanke på omvärldsläget?
– Ja, det tror jag absolut. Inför höst- och vinter är det alltid lite mer, då det oftast är större utgifter med vinterskor och vinterplagg. Så vi brukar se att efterfrågan är större då.  Men nu kan man kanske se efterfrågan på ett annat sätt med tanke på läget med matpriser och annat som skjutit i höjden. 

Arrangörerna beskriver själva evenemanget som "Vimmerbys största barnloppis", och det faktum att en annan stor loppis ägde rum i Vimmerby så sent som förra helgen ser inte Emma Blixt som något bekymmer. 

– Den loppisen hade ju allt möjligt, möbler och annat, medan vi har enbart fokus på barn. Vi får alltid mycket folk oavsett hur det ser ut runt omkring, så jag tror inte det är någon konkurrens på något sätt. 

Hundratals personer väntas besöka marknaden.

– Det ska bli jättekul och vi hoppas såklart att mycket folk ska komma och göra riktigt bra fynd. Bra att veta är att det kommer finnas fikaförsäljning, vi har en skolklass från Vimarskolan som står för fikat och intäkterna går till deras skolresa.

På fredagseftermiddagen började det fyllas på med kläder och andra barnprylar.
På fredagseftermiddagen började det fyllas på med kläder och andra barnprylar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!