Dagsverken med dubbel nytta

Ett dagsverke - massor av nytta. För högstadieeleverna på Astrid Lindgrens skola är dagsverket en chans att prova på arbetslivet för en dag. Pengarna går i år till kampen mot ebola.
- Det är bra att man får prova på ett jobb och att pengarna går till något bra också, säger Clara Sakari, som går i åttan och gjorde en dag i blomsterbutik.

Vimmerby2014-10-08 07:06


Astrid Lindgrens skola i Vimmerby håller fast vid en lång tradition av välgörande dagsverken. Här låter man också de drygt 200 högstadieleverna vara med och påverka vad de inarbetade pengarna ska gå till.
- Vi presenterar förslag och eleverna röstar fram ett av dem. Det gör dem förstås ännu mer engagerade, säger fritidsledare Thomas Svensson, som håller i verksamheten.
I år valde eleverna att arbeta för Läkare utan gränser och bekämpandet av den fruktade sjukdomen ebola.
Det känns bra, tycker Clara Sakari, som går och pysslar med blommorna i butiken Fiore i Vimmerby, där hon fått jobb för en dag.
- Jag gillar blommor. Och jag tycker om den här butiken. Mamma och jag var här och handlade och då passade jag på att fråga om jag fick komma hit och göra ett dagsverke. Det fick jag.
Elevernas dagsverken varierar. Men alla arbetsgivare betalar minst 25 kronor i timmen för utfört arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om