Dåligt att inte ge besked

- Det troliga är att det inte fanns någon lokal att erbjuda Robin Hast, men det är dåligt att inte har fått något svar, jag är den förste att beklaga det, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Åke Svensson, c.

Vimmerby2010-10-22 06:34

- Jag vet inte vem han talat med, jag har frågat efter det i dag, men ingen känner till kontakten, det gör det svårt att ge ett bra svar, säger han.
Robin Hast vände sig i våras till Vimmerby kommun i sin jakt efter en livsmedelsgodkänd lokal.
Han blev lovad svar inom det närmaste. Men ännu, efter snart sex månader, har han inte fått något besked alls från Vimmerby kommun.
- Det är dåligt, vi måste skärpa oss, och i vart fall ge ett besked, även om det troliga är att det blivit att det inte finns någon lokal av den typ han behövde, konstaterar Per-Åke Svensson.Kommunen har heller inte engagerat sig och scannat av utbudet på den privata marknaden.

Positivt tecken
- Det är där det har brustit, men jag tror inte det finns någon uppsjö där heller. Vi har bra snurr i företagsamheten i Vimmerby. Att det är ont om lokaler är ett bevis för det, så man kan vända på det och undra över om det är bättre tillstånd där det finns fem tomma lokaler direkt? Men visst är det negativt för Robin Hast som inte kunde få en lokal i Vimmerby, säger Per-Åke Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om