Damklubben firar 50 år

För 50 år sedan startades Rumskulla Damklubb och de är totalt tio stycken i klubben nu, varav fyra av dem är de som var med vid grundandet. De är allihop ett glatt gäng som genom åren varit med om mycket. Bland annat har de haft logdans, auktioner och försäljningar av sina verk som de har tillverkat under symötena.

Vimmerby2010-08-04 06:17

Damklubben arbetar för idrottsföreningen i Rumskulla, men är ändå en självständig klubb. De pengar som de får in vid försäljning skänks till idrotten.
Klubben startades av att ett par damer som bland annat var mammor till de som spelade fotboll. Efter att klubben nu har funnits i 50 år är det många känslor och minnen som dyker upp när Marianne Sundberg och Inger Rinaldo tänker tillbaka på tiden.
- Det är helt fantastiskt att vi har fått det att fungera så länge. För femtio år sedan var vi unga och många var hemmafruar, vissa av oss hade barn också, berättar Inger.
- Det var alltid så roligt att få träffas. Vi har ett symöte varannan vecka hos varandra då vi pratar, handarbetar och dricker kaffe, fyller Marianne i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om