Därför ändrar Postnord tömningstider

Från och med idag, första juli, läggs Postnords brevlådors tömningstider om. "Mängden fysiska brev har minskat drastiskt de senaste åren."

Nu töms lådan vid Postnords företagscenter en timma tidigare och inte alls på söndagar.

Nu töms lådan vid Postnords företagscenter en timma tidigare och inte alls på söndagar.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2019-07-01 17:00

Det säger Roinne Asp, distributionsområdeschef vid Postnord för Linköping där bland annat Vimmerby och Västervik ingår.

Men mängden paket som skickas har däremot ökat, där har internethandel varit en bidragande orsak, menar Roinne Asp.

Den minskade brevmängden är den bakomliggande orsaken till varför Postnord nu helt tagit bort tömning av brevlådor på söndagar i hela landet. I området kring och i Vimmerby har det tidigare funnits fem lådor där söndagstömning gjorts, men det är numera slut med det.

– Om man postar ett brev på fredagen efter tömningstid så kommer det först att hämtas upp på måndagen, säger Roinne Asp.

Även tömningstiderna har justerats, nu måste man posta sitt brev innan klockan 16 i Vimmerby, tidigare var det klockan 17.00. Brevlådor placerade på landsbygden kommer att tömmas klockan 9.00 på morgonen istället för klockan 10.00 som tidigare.

– Vi har informerat om förändringarna i en månad på våra brevlådor och har än så länge inte märkt av några reaktioner från våra kunder, men det kanske kommer, säger Roinne Asp.

Kommer personalen vid Postnord i Vimmerby att påverkas?

– Några arbetstimmar kommer att försvinna men medarbetarna vid Postnord i Vimmerby kommer inte påverkas av förändringen. Tömning av brevlådor kommer ske när personalen redan är ute på post-turen. Det finns inget värde i att tömma så ofta eftersom vi då måste köra halvtomma transporter ner till Nässjö, de nya tömningstiderna kommer att vara bättre för miljön, menar Roinne Asp.

Roinne Asp, distributionsområdeschef Linköping
Roinne Asp, distributionsområdeschef Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!