Musikgalan ställs in – siktar på 2022

På torsdagsmorgonen kom beskedet att man skjuter fram Vimmerby Tillsammans-galan som skulle gått av stapeln fredagen den 17 december.

 "Det känns såklart tråkigt men vi ställer inte in, vi bokar om", säger Patric Engqvist från Vimmerby Tillsammans.

"Det känns såklart tråkigt men vi ställer inte in, vi bokar om", säger Patric Engqvist från Vimmerby Tillsammans.

Foto: Kollage

Vimmerby2021-12-09 08:37

Däremot kommer marknaden den 18 december att genomföras som planerat.

– Vi bedömer genomförandet som möjligt utifrån de rekommendationer som gäller idag. Vi ser det som positivt att vår lokala handel därmed gynnas men vill samtidigt påtala vikten av det personliga ansvaret vad gäller att vaccinera sig, stanna hemma vid minsta symtom och att undvika trängsel, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) i ett pressmeddelande.

Tidningen når Patric Engqvist på torsdagsmorgonen som ger sin syn på beskedet om Vimmerby Tillsammans-galan.

– Det som fick igång diskussionen är skrivelsen om att arrangörer ska undvika trängsel i offentliga miljöer. Säg att det blir 1 500 personer framför scenen då hade det inte känts fullt ut bra och det signalerar fel saker. Alla i gruppen är eniga kring beslutet, säger Engqvist.

Tidigare har det presenterats att idolnamn som Amena Alsameai och Fredrik Lundman skulle uppträda vid Vimmerby Tillsammans-galan.

– Alla bokade artister får en ny förfrågan. Vi ställer inte in utan vi skjuter fram och tänk en varm sommarkväll i maj – det blir inte sämre. Men vi kommer att avvakta med att presentera artisterna som tackar ja.

Hur känns det att ta det här beslutet?

– Visst går luften ur lite men då tar vi ny luft och satsar vidare på det nya året, säger Engqvist.

Nytt datum för evenemanget planeras till den 27 maj 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!